07.05.2019

3. Sınıflarla “Büyük Atatürk’ten Küçük Öyküler” Kitap Etkinliği

Yıl boyunca güne kitap okuyarak başlayan 3.sınıf öğrencilerimiz, Türkçe derslerinin her hafta bir ders saatini kütüphanede gerçekleştirmektedir. Kütüphane saatlerinde öncelikle kütüphanede nasıl davranmaları gerektiğini, ilgi alanlarına göre kitap seçimini, ödünç kitap alımını ve okuma alışkanlığı edinimini kazanmanın yanı sıra yaratıcı okuma etkinliklerini gerçekleştirmektedirler. Bu yıl seçilmiş olan ortak okuma kitapları arasında “Büyük Atatürk’ten Küçük Öyküler” kitabını okuyan öğrencilerimiz, zihinlerinde canlandırdıkları Atatürk ile kitabın kısa öykülerini karşılaştırdılar. Ayrıca Atatürk’le birlikte yaşadıklarını hayal ederek yaratıcı öyküler yazdılar. 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nda kendilerinin yazmış olduğu öykülerle güzel bir pano hazırladılar.