09.05.2019

Access Sosyal Sorumluluk Projesi

Her alanda kendini geliştirmiş öğrenciler yetiştirmeyi hedefleyen TED okullarında yabancı dil eğitimi büyük bir öneme sahiptir. Küreselleşen dünyada istendik hedeflere ulaşabilmek için İngilizce eğitimi önemli bir gereklilik durumuna gelmiştir. Bu çerçevede İngilizce dil eğitimi projesi olan “Access Sosyal Sorumluluk Projesi” okulumuzda uygulanmaya başlamıştır. Türk Eğitim Derneği ve ABD Ankara Büyükelçiliği İngilizce Eğitim Ataşeliği arasında imzalanan protokol ile “Access Sosyal Sorumluluk Projesi” kapsamında, İngilizce dil eğitimini daha üst seviyeye taşımak isteyen 9. sınıf öğrencilerine okulumuzda belirlenmiş̧ İngilizce öğretmenleri tarafından İngilizce eğitimi verilmektedir. Access Sosyal Sorumluluk Projesinin açılış töreni 26.04.2019 tarihinde projeye dahil olan öğrenci ve velileri, ABD Ankara Büyükelçiliği Maslahatgüzarı Jeffrey Hovenier’ın katılımı ile okulumuzda gerçekleştirilmiştir. Haziran 2020 tarihine kadar devam edecek olan eğitim süresince öğrencilerin kullanacakları ders kitapları, yol masrafları ve öğretmenlerin ders ücretleri tamamen proje kapsamında karşılanacaktır.