16.05.2019

Eğlenirken Öğreten Bilim, Sanat ve Spor Şenliğimiz

TED Bursa Koleji olarak bu yıl ikincisini düzenlediğimiz şenliğimize bu yıl da aynı coşku ve heyecanla hazırlandı öğrencilerimiz. Dört gün süren program çok sesli koromuzun açılış konserinin ardından “Math in All” kulübü öğrencilerinin “Masallar Piyarı” isimli tiyatro oyunuyla başladı. Fen bilimleri gününde açılan stantlarda bilimsel projeler ve deneylerin uygulayıcısı öğrencilerimiz oldu. Yine öğrencilerimizin hazırlamış oldukları teleskopla gökyüzü gözlemi yapıldı. Bu güzel günde kardeş okuldan gelen öğrenciler de bizlerle birlikte yeni bilgiler edindi. İlkokul sınıflarımız eğlenceli bilim etkinliklerini aileleriyle paylaştı. Sosyal bilimler gününde ise “Müzecilik” konulu sunum gerçekleştirildi. Öğrencilerimiz, tarihe ve sanat eserine saygı duymanın önemini kavramanın yanı sıra birçok kazanım elde ettikleri atölye çalışmalarına katıldılar. İngilizce Bölümü etkinlikleri kapsamındaysa “Destination Imagination” kulübü öğrencilerinin hazırlamış oldukları drama gösterisi ve şarkılar sahnelendi. Türkçe günü için hazırlanan şiir dinletisi gecesi de izleyicileri “Düşler Sokağı”nda mutlu bir yürüyüşe çıkarmış oldu. Bilim ve sanat her daim yolumuzu aydınlatacaktır. Öğrencilerimiz, hafta boyunca bir takımın parçası olup üreterek ve gülümseyerek çalıştılar. Ve gördüler ki mutlu bir gelecek için kendilerinde mevcut olan “inanç” önemliydi. Ve gördüler ki bunun için sadece “çalışmak” yeterliydi… “TED Bursa Koleji Ailesi” olduğumuz duygusuyla geçmişinden ders alan geleceğe çağdaş bir bakış açısıyla emin adımlar atan öğrencilerimiz öğrenmenin keyfini doyasıya yaşadılar.