18.06.2019

Eskişehir’i Geziyoruz!

6. sınıf öğrencilerimizle, 13 Haziran 2019 Çarşamba günü Eskişehir’e kültür sanat gezisi düzenledik. Masal kahramanlarının ve masal dünyasının objeleriyle donatılmış olan Masal Şatosu’nda; Nasreddin Hoca, Keloğlan ve Dede Korkut’un robotlarından masallar dinledikleri etkinlikle öğrencilerimizin hayal dünyalarının gelişmesini hedefledik. Eskişehir’i kültürel öğeleriyle birlikte tanıyabilmeleri adına öğle yemeğinde çibörek yedik, “Odunpazarı Evleri”nde yöresel lüle taşı süs eşyalarını inceledik, Porsuk Çayı’nda gemi turu yaptık. Böylece Eskişehir’in coğrafi özelliklerini, kültürel çeşitliliğini, yaşam biçimini bir parça da olsa tanıma fırsatımız oldu. Sanatsal açıdan son derece ilerlemiş olan kentin bünyesine kazandırmış olduğu “Balmumu Heykeller” müzesi de öğrencilerimizin görsel sanatlar konusunda kazanmış oldukları bilgileri pekiştirdi. Burada sosyal anlamda popüler bazı isimleri tanıyıp ülkemiz ve dünyamız adına katkılarını öğrenerek kendi bilişsel dünyalarını zenginleştirmiş oldular. Gezerek, yaşayarak, hissederek öğrenmenin önemiyle bir parçası olmaya devam edeceğimiz etkinliklerimiz için heyecanımızı yüreğimizde taşıyarak Bursa’ya, evimize, döndük.