Veli Bilgilendirme Sistemi English
27.06.2019

Sınıf Öğretmenleri ve Drama Eğitmenleri Çalıştayda Bir Araya Geldiler

TED okullarının ‘Hibrit İnsan Yetiştirme’ vizyonuna hizmet eden “Sınıfta Drama Çalıştayı” TED Bursa Kolejinde büyük bir katılımla gerçekleştirildi.

Öğrencilerin çok yönlülük ve zihinsel esneklik gibi hibrit özeliklere sahip olmaları için disiplinler arası çalışmalar son derece önemli bir role sahiptir. Tam da bu noktada Yaratıcı Drama imdadımıza yetişip farklı alanlar arasında bağlantı kurmamıza zemin hazırlar. Bu hedefe ulaşmak için TED okullarında ve Bursa’da görevli Drama eğitmenleri ile sınıf öğretmenlerini bir araya getiren “Sınfta Drama Çalıştayı” çok yönlü bireyler yetiştirilmesi adına atılan önemli bir adımdır.

Yaklaşık altı ayı kapsayan bir anket araştırması sonucunda öğretmenlerin disiplinler arası çalışmalara yer vermekte zorlandığı branşlar ortaya çıkarıldı. 20-21 Haziran 2019 tarihlerinde gerçekleştirilen çalıştay, İlköğretim Kurumları Müdürü Türkan Dingaz ve Çağdaş Drama Derneği Bursa Temsilcisi Uzm. Ceyhan Özer’in açılış konuşmalarıyla başladı. Çalıştay boyunca uzmanlar rehberliğinde araştırma sonuçlarına yönelik dört farklı konulu atölye çalışması gerçekleştirildi:

• Doç. Dr. Ali Öztürk, Drama ile Müzik dersinin ilişkilendirilmesi
• Uzm. Deniz Devrim Şahin, Drama ile sözel bir disiplinin uygulanması
• Matematik Öğretmeni Bilgen Demirdaş, Drama ile sayısal bir disiplinin uygulanması
• Fen ve Teknoloji Öğretmeni Selin Erbay, Drama ile fen bilimleri kazanımının uygulanması
Atölyeler sonrasında katılımcıların soru ve yorumlarını paylaştığı, atölye liderlerinin süreci değerlendirdiği bir panel düzenlendi. Katılımcılar, anketlerde dile getirdikleri zorluklara çözüm sunan verimli bir süreci tamamlamanın memnuniyetini yaşadılar.

Eğitim sistemimiz bu gibi çalışmaların düzenli olarak yapılmasına ihtiyaç duymaktadır. Koordinatörlüğünü Drama Eğitmenimiz Serdar Demirdaş’ın üstlendiği söz konusu çalıştay, disiplinler arası çalışmanın AR-GE’si olma yönüyle yol gösterici bir nitelik taşımaktadır.