Veli Bilgilendirme Sistemi English
22.10.2019

KIDZANIA’da Eğlenerek Öğreniyoruz!

5. sınıf öğrencilerimiz, 18.10.2019 Cuma günü Türkçe öğretmenleri tarafından düzenlenen “KidZania” gezisinde meslekleri tanıma ve tecrübe etme imkanı buldular. Etkinlik alanındaki arkeoloji müzesinde arkeolog, acil serviste paramedik, bisküvi fabrikasında gıda mühendisi, diş kliniğinde diş hekimi, el sanatları atölyesinde dijital resim sanatçısı, hastanede hemşire ve doktor, itfaiye merkezinde itfaiye eri, parfümeride parfüm uzmanı, süpermarkette kasiyer, teknoloji merkezinde tasarım elektronik ve üretim mühendisi, radyo istasyonunda programcı olarak görev aldılar. Yaptıkları etkinliklerin bazılarında “Katılımcı Başarı Belgesi” alan öğrencilerimiz, değişik meslek gruplarında çalışarak kazandıkları “Kidzos” paralarını etkinlik alanlarında harcayarak kendi bütçelerini idare ettiler. Tüm disiplinlerin farklı bir kazanımını içine alan, eğlenerek öğrendikleri ve kendilerini keşfettikleri süreci keyifle tamamlamış oldular.