22.05.2020

Evde Kalmak Bir “Pencere” Olsun!

Dünyamız, ülkemiz ve yakın çevremiz zannettiğimizden daha fazla canlıya ev sahipliği yapmaktadır. Bu biyolojik çeşitliliğin öneminin kavranması adına her yıl 22 Mayıs günü “Uluslararası Biyolojik Çeşitlililik Günü” olarak kutlanmaktadır. Bu kapsamda, 5. sınıf öğrencilerimiz, “Okullarda Orman” programıyla eş güdümlü olarak biyolojik çeşitlilik konusunu işlediler ve kendi pencerelerinde sınırlı kalmak koşuluyla yakın çevrelerindeki bu çeşitliliği resim yaparak ifade ettiler. Pencerelerinden gördükleri dünyaya daha yakından baktıkları 20 dk. boyunca sessiz gözlem yaparak belki de her gün baktıkları fakat göremedikleri ağaç, çalılık, bitki ve hayvan çeşitliliğinin farkına vardılar. Öğrencilerimizi yaptıkları bu ‘Sessiz Gözlem’ için tebrik eder, doğaya duyarlılıklarının devam etmesini dileriz.

Bu gönderiyi Instagram'da gör

TED Bursa Koleji (@tedbursakoleji)'in paylaştığı bir gönderi ()