K12net English
01.02.2021

Geometrik Yapılar

2. sınıf öğrencilerimiz, birinci dönemi tamamlarken hayatımızın hemen her yerinde karşımıza çıkan geometrik şekilleri somutlaştırna çalışmaları yaptılar. Konuya oyun hamuru ve kürdan kullanarak geometrik şekilleri sınıflandırma çalışmasıyla başladılar ve geometrik cisimlerin yüzeylerinden elde ettikleri bölgelerle kendi yapılarını tasarladılar. Öğrencilerimiz oluşturdukları “Geo Yapı” tasarımlarını sınıf arkadaşlarına sundular. Sunumları sırasında eğlenerek öğrenmenin keyfini yaşadılar. Öğrencilerimiz bu etkinliğimiz kapsamında, zeka gücü ve pratik düşünme becerilerini kullandıkları “tangram” oyununu da öğrenme fırsatı bulmuş oldular. Öğrencilerimizi bu etkinlik süresince göstermiş oldukları disiplinli çalışmalarından ve yaratıcı becerilerini geliştirmek adına göstermiş oldukları çabalarından dolayı kutluyor sağlıklı ve güzel günlerde buluşmayı diliyoruz.

View this post on Instagram

A post shared by TED Bursa Koleji (@tedbursakoleji)

TED Bursa Koleji Bilgi İşlem Departmanı ©