Drama

Dersler

DRAMA DERSLERİNİN ÖNEMİ

Drama, tiyatro, sinema, dans gibi kişiyi aktif kılan bir alandır. Drama çalışmaları çocuğu bağımsız davranmaya, hoşgörülü olmaya, ve yaratıcı bir kişilik kazanmaya yöneltir.

Drama,sözlü-sözsüz ,yazılı-yazısız her konuda,her alanda yapılan canlandırmaları,etkinlikleri kapsar.Günlük yaşamımızda yüzlerce drama yaparak bir günümüzü tamamlarız. Dramatizasyon ise daha planlıdır.Tasarlanmış ya da yazılmış bir konunun canlandırılmasına dayanır.Drama çalışmaları daha esnek,yoruma daha açık,değiştirilmeye daha uygundur.Oyunlarla içiçe girebilir. Dramatizasyon ise konusu belirlenmiş,rol dağılımı yapılmış çalışmalardır. Drama ve dramatizasyon çalışmaları genellikle kümeleşerek yapıldığından,öğrenciye paylaşma,görev ve sorumluluk kazanma, sosyalleşmeye yardımcı olma,ortak çalışmalara yatkınlık gibi alışkanlıklar kazandırır. Aşağıdaki fotoğraflar 4.sınıf öğrencilerimizin yaptıkları 'özür dileme'konulu bir dramatizasyon çalışmasından alınmıştır.Kostüm ve aksesuarından konusuna ve rol dağılımına kadar her şeyi kendilerinin belirledikleri,öğretmenin onlara bir anahtar verip onların kapıyı açtıkları çalışmalardan bir kesit.

Drama dersleri;

Yazıda HASAN YİĞİT'in "Drama ve Tiyatro 1" isimli kitabından alıntılar yapılmıştır.