İlkokul

Düşle Yap Atölyesi

Düşünme, içinde bulunan durumu anlayabilmek amacıyla yapılan aktif, amaca yönelik zihinsel sürece verdiğimiz isimdir.

Her şey düşüncede yatar, düşüncelerle yönetilir ve üretilir. Zihnimiz bedenimiz ve ruhumuz arasındaki dengeyi oluşturarak düşüncelerimizi bütünleştiririz. Bilinçaltımız düşünceleri oluşturur. Bu düşüncelerin en etkili olanlarını seçme ise eleştirel düşünerek gerçekleşir.

Daha önce hiç düşünülmemiş fikirleri ortaya koyarken ise yaratıcılık ön plana çıkar. Yaratıcılığın yapıcı olarak kullanılması ile düşünce gücünün nasıl kullanılacağı yolunda adımlar atılır.

Hayatı oluşturan şeyler düşüncenin sürekli değişen kreasyonlarıdır.

Bizler, öğrencilerimizin içlerinde bulunan düşünme potansiyellerini keşfederek ve var olan yaratıcı güçlerini geliştirerek hayata daha iyi hazırlanmalarını amaçlıyoruz.

Bu doğrultuda öğrencilerimiz, anaokulu 5 yaş grubundan 4.sınıf sonuna kadar haftada 1 saat okulumuzun bu ders için özel olarak hazırlanmış sınıfında düşleyap dersine katılırlar.

Düşleyap dersinde, öğrencilerimiz yaratıcı ve eleştirel düşünme becerileri geliştirerek ve düşünme becerilerinin gelişimine katkı sağlayarak, içine oyunu da katan aktif etkinlikler yaparlar.

Düşleyap derslerine etkin olarak katılan birey,