İlkokul

Hayat Bilgisi

Hayat Bilgisi derslerinde temel hedefimiz öğrencilerimizin birey olarak kendini ve duygularını tanıyabilen, düşüncelerini özgürce ifade edebilen, akranları ve çevresindeki kişilerle olumlu iletişim ağını kurabilen, sosyal duyarlılığı gelişmiş, ülkesinin genel özelliklerini tanıyan, kültürel miras öğelerini bilen ve koruyan; Ulu Önder Atatürk’ü özümseyen, ilke ve inkılapları doğrultusunda ilerleyen, Türk bayrağı ve İstiklal Marşı’na saygılı bireyler yetiştirmektir. Bu hedefimizi gerçekleştirebilmek için günlük hayatla ilişkili olarak 1, 2 ve 3. sınıflarımızda aynı adla okutulan dersimizde altı tema yer almaktadır. Bunlar:

Bu temaların işlenişi sırasında öğrenciler, kendilerine ve çevrelerine karşı sorumluluk bilinçlerini geliştirip, toplumsal duyarlılığa sahip vatandaşlar olmanın ilk temellerini atarlar. Günlük hayatla ilişkili olarak yapılan gezilerle, öğrenciler yaparak yaşayarak öğrenirken bu dersin konularını içselleştirme olanağı da bulurlar. Bireysel ve grup çalışmalarında öğrencilere saygılı olma, yaratıcı olma, empati kurma, merak etme, çevreye duyarlı olma ve gözlem yapabilme gibi birçok beceriye sahip olma fırsatları sunulmaktadır.