İlkokul

Hayat Bilgisi

Hayat Bilgisi derslerinde düşünen, araştıran sorgulayan, kendini ifade edebilen, özgüveni gelişmiş, sosyal duyarlılığı olan öğrenciler yetiştirmek en temel hedefimizdir. Bu temel hedefimizi gerçekleştirebilmek için günlük hayatla ilişkili olarak 1,2 ve 3. sınıflarda aynı adla okutulan üç tema yer almaktadır. Bunlar “Okul Heyecanım”, “Benim Eşsiz Yuvam” ve “Dün, Bugün, Yarın” temalarıdır. Kendilerine ve çevrelerine karşı sorumluluk bilinçlerini geliştirip toplumsal duyarlılığa sahip vatandaşlar olmanın ilk temellerini bu sınıf seviyelerinde atarlar. Günlük hayatla ilişkili olarak yapılan gezilerle, öğrenciler yaparak yaşayarak öğrenirken bu dersin konularını içselleştirme olanağı bulurlar.

Bireysel ve grup çalışmalarında öğrencilere saygılı olma, yaratıcı olma, empati kurma, merak etme, çevreye karşı duyarlı olma gibi birçok beceriye sahip olma fırsatları sunulmaktadır.