İlkokul

Resim

Okulumuz Türk Milli Eğitimi’nin ilkeleri doğrultusunda Güzel Sanatlar Eğitimi’ni çok önemseyen bir felsefededir. Sanat eğitiminin çok önemli olduğu inancıyla öğrencilerimiz yönlendirilmektedir. Kültürlü ve sanat zevki gelişmiş bir nesil oluşturmak amacı ile çalışmalar yapılmaktadır. Öğrencilerimiz atölye ortamında, istekleri doğrultusunda teknik ve konu uygulamaları imkanı bulmaktadırlar. Özgün düşünme, üretme ve deneme kapasiteleri geliştirilerek onların Güzel Sanatlar dalında yetiştirilmeleri sağlanmaktadır.

Öğrencilerimiz, hayatları boyunca sanat yapan üreticiler veya sanatı bilinçli izleyen tüketiciler olarak yetişmektedir. Okulumuz onların içinde yaşadıkları kültüre katkılarını sağlayabilme çizgisindedir. Sanat yoluyla ifade imkanı vererek öğrencilerin ruh sağlığına yardımcı da olunmaktadır. Öğrencilerimiz bireysel çalışarak kendilerini ispat etme, duygu ve düşüncelerini ifade etme olanakları ile buluşmaktadır.

Derslerimizde sanat eğitiminin yanı sıra öğrencilerimizin tüm duygularının gelişmesine yardımcı olunmaktadır. Sanat yoluyla kişisel bütünlüğe kavuşmaları ile toplumsal bütünlük de sağlanmaktadır.

Öğrencilerimizin tarihi ve kültürel açıdan gelişmeleri amacıyla geziler düzenlenmektedir. Bu geziler, öğrencilerin kültür birikimine katkı sağlamaktadır. Ayrıca tarihi değerlere sahip çıkmaları açısından son derece faydalı olmaktadır.

Ders saatlerine ek olarak İlkokul 3. ve 4.sınıflar “Boyamayı Seviyorum” resim kulübü öğrencileri, Çarşamba günleri 8. ve 9. ders saatlerinde çalışmalarını sürdürmektedir.