Kulüpler

Öğrencilerimizin yeteneklerini ortaya çıkarabilmek, kendilerini geliştirebilecekleri her türlü faaliyeti desteklemek amacıyla okulumuzda çeşitli konu başlıkları altında çalışmalar yürüten Öğrenci Kuluplerimiz, sosyal sorumluluk bilinci ile herkese örnek teşkil eden toplum hizmeti çalışmalarına da imza atmaktadır.

Öğrenci kulüpleri; öğrencilerimizin eğitim öğretim yaşamı boyunca bilimsel, sosyal, kültürel, sanatsal ve sportif alanlarda okul içi ve okul dışı etkinliklerde bulunmasını sağlamak amacıyla faaliyetlerde bulunmaktadır. Öğrencilerin tarafından yönetilen, temsil edilen kulüpler, ilgi alanlarına göre öğretim yılı boyunca çeşitli etkinlikler planlamakta ve belirli bir program dahilinde bunları uygulamaya geçirmektedir. Öğrenci kulüpleri, yurt içi veya yurtdışındaki öğrenciler ile ortak çalışmalar da yürütebilmektedir.

Toplum hizmeti çalışmaları ise; öğrencilerin yaş ve bilgi seviyesine uygun olarak her türlü toplum ve çevre sorunlarının çözümüne katkı sağlamak amacıyla yapılan çalışmaları kapsamaktadır. Her öğrenci bir eğitim öğretim yılında en az 25 saat toplum hizmeti yapmakla yükümlüdür. Sosyal etkinlikler kapsamında yapılan çalışmalar öğrenci karnelerinde yer alacak "Sosyal Etkinlik" bölümünde TAMAMLANDI / TAMAMLANMADI şeklinde değerlendirilmektedir.

Öğrenci kulübü ve toplum hizmeti çalışmalarında katılımcılık, planlılık, süreklilik, üretkenlik, gönüllülük ve işbirliği temel ilkemizdir.