K12net English

Etkinliklerimiz

05 Nisan 2019

Lise Hazırlık Sınıfları İle “Kütüphane Haftası” Etkinlikleri

Belirli günler ve haftalar kapsamında her yıl mart ayının son haftası “Kütüphane Haftası” olarak kutlanmaktadır. Lise öğrencilerimizin, güne kitap okuma saati ile başlamaları sağlanmakta, Türkçe ders saatlerinden biri de sınıf ortamında okuma- anlama- yorumlama etkinliklerine ayrılmaktadır. Kütüphanede uyulması gereken kuralları benimsemiş olan öğrencilerimiz, sürecin ilk aşamasında okuma kitaplarını nasıl seçeceklerini öğrenmekte ve ödünç kitap alma alışkanlığı kazanmaktadır. Bu yıl öğrencilerimize yurt dışında ve ülkemizde yer alan örnek kütüphane görselleri içeren bir sunum yapıldı.“Kütüphane Haftası” boyunca kendi binalarındaki kütüphanelerini düzenleyip zenginleştirmeleri sağlandı. Lise öğrencilerimizin pano hazırlama çalışmalarında yaratıcılıklarını kullanarak afişler hazırlamaları diğer öğrencilerimizin de dikkatini çekti. Lise Hazırlık sınıflarımıza uygulanan “Sizler olsaydınız yetişkin ve çocuklar için nasıl bir kütüphane tasarlardınız?” etkinliği öğrencilerimizin yaratıcılıklarını sergilemeleri için güzel bir fırsat sunmuş oldu.

04 Nisan 2019

12. Sınıflarla “Küçük Prens” Kitap Etkinliği

Belirli Günler ve Haftalar kapsamında her yıl mart ayının son haftası “Kütüphane Haftası” olarak kutlanmaktadır. Okulumuzun eğitim anlayışı ve ilkeleri çerçevesinde sadece bir hafta kitaba ve kitap okumaya vurgu yapmak yeterli değildir. Ders planlarımız içerisinde her hafta kütüphane etkinliği vardır. İlköğretim öğrencilerimiz, güne kitap okuma saati ile başlarlar. Türkçe ders saatlerinin biri kütüphane ortamında yaratıcı okuma etkinliklerine ayrılmıştır. Bu alışkanlıkla kütüphanede uyulması gereken kuralları benimsemiş olan öğrencilerimiz, sürecin ilk aşamasında okuma kitaplarını nasıl seçeceklerini öğrenirler ve ödünç kitap alma alışkanlığı kazanırlar. Yaratıcı okuma etkinliklerine geçtiklerindeyse öğretmenleri tarafından sene başında seçilmiş olan kitap hakkında hayal dünyalarını işe koşarak farklı etkinliklerle keyifli zamanlar geçirirler. İkinci sınıflarımız için seçilen “Küçük Prens” kitabı ile ilgili gerçekleştirilen “Karşılaştırma Yapıyorum” etkinliği öğrencilerimizin yaratıcılıklarını sergilemeleri için onlara eğlenceli bir fırsat sunmuştur. Kitap etkinliklerimiz yıl boyunca devam edecektir.

07 Kasım 2018

Lise Hazırlık Sınıfı Kütüphane Etkinliği

Lise Hazırlık sınıfı öğrencilerimizle İngilizce dersinde kütüphane araştırması etkinliği; kütüphane hakkında bilgi edinme, kütüphanede nasıl davranacaklarını öğrenme ve ilgi alanlarını öğrenerek okuma alışkanlıklarını geliştirme amacıyla gerçekleştirildi. İlgillerini çeken ve okumak isteyecekleri bir veya iki kitap seçerek verilen formlara hangi kitapları neden seçtiklerini, bu kitaplarda ilgilerini çeken konuları, kitap isimlerini veya kitap kapaklarını açıklayarak, kitapların zihinlerinde canlandırdığı imgelere dair çizimler yaptılar.

05 Nisan 2018

Kütüphane Haftası Okumak Değiştirir

Her yıl ’’ Kütüphane Haftası’’ kapsamında başarıyla gerçekleştirdiğimiz kitap okuma etkinliği, yerel ve ulusal basın sayesinde medyada geniş yer aldı. Okuma kültürünün toplumda yaygınlaşması için farkındalık yaratan ‘’meydanlarda kitap okuma etkinliği’’, kültür ve kütüphanecilik camiasının sahiplenmesiyle altı yıldır başarıyla gerçekleşmekte. Bu etkinliği yedinci yılında da artan ilgi ve destekle sürdürmeyi hedefliyoruz. "Kültürel Değişim ve Kütüphaneler" teması ile kutlanacak olan, 54.sü kutlanan Kütüphane Haftası’nın temasına uygun olarak okulumuz öğrencileri ve öğretmenleri, 28 Mart Çarşamba günü 12.30-13.00 saatleri arasında sınıflarda, okul bahçelerinde, kütüphanede ve uygun iç mekânlarda okumanın önemine dikkat çekmek için otuz dakika boyunca kitap okumuştur.

TED Bursa Koleji Bilgi İşlem Departmanı ©