Etkinliklerimiz

07 Kasım 2018

Lise Hazırlık Sınıfı Kütüphane Etkinliği

Lise Hazırlık sınıfı öğrencilerimizle İngilizce dersinde kütüphane araştırması etkinliği; kütüphane hakkında bilgi edinme, kütüphanede nasıl davranacaklarını öğrenme ve ilgi alanlarını öğrenerek okuma alışkanlıklarını geliştirme amacıyla gerçekleştirildi. İlgillerini çeken ve okumak isteyecekleri bir veya iki kitap seçerek verilen formlara hangi kitapları neden seçtiklerini, bu kitaplarda ilgilerini çeken konuları, kitap isimlerini veya kitap kapaklarını açıklayarak, kitapların zihinlerinde canlandırdığı imgelere dair çizimler yaptılar.

05 Nisan 2018

Kütüphane Haftası Okumak Değiştirir

Her yıl ’’ Kütüphane Haftası’’ kapsamında başarıyla gerçekleştirdiğimiz kitap okuma etkinliği, yerel ve ulusal basın sayesinde medyada geniş yer aldı. Okuma kültürünün toplumda yaygınlaşması için farkındalık yaratan ‘’meydanlarda kitap okuma etkinliği’’, kültür ve kütüphanecilik camiasının sahiplenmesiyle altı yıldır başarıyla gerçekleşmekte. Bu etkinliği yedinci yılında da artan ilgi ve destekle sürdürmeyi hedefliyoruz. "Kültürel Değişim ve Kütüphaneler" teması ile kutlanacak olan, 54.sü kutlanan Kütüphane Haftası’nın temasına uygun olarak okulumuz öğrencileri ve öğretmenleri, 28 Mart Çarşamba günü 12.30-13.00 saatleri arasında sınıflarda, okul bahçelerinde, kütüphanede ve uygun iç mekânlarda okumanın önemine dikkat çekmek için otuz dakika boyunca kitap okumuştur.