Hakkında

TED Bursa Koleji Kütüphanesi ilköğretim binasının orta katında ve öğrenci işleri servisinin hemen yanında yer almaktadır.Kütüphane koleksiyonumuz yaş gruplarına göre çocuk /ilköğretim bölümü ve lise/yetişkin bölümü olarak 2 kısımda konumlanmış; Türkçe ve İngilizce kaynaklar olarak düzenlenmiştir.Ayrıca kütüphanemizde IB ünitelerine göre düzenlenmiş bir araştırma bölümü bulunmakta ve kütüphanemiz okulumuzun IB Programı öğrencilerine de hizmet vermektedir.

Kütüphanemiz ,her yıl güncelleştirdiğimiz ve zenginleştirdiğimiz çeşitli dillerdeki kitap koleksiyonumuz,çoklu ortam materyalleri olarak adlandırılan görsel ve işitsel eğitim cd,vcd,ses kasetleri,dvdleri ve internet bağlantılı bilgisayarlarımızla öğrencilerimize sağlıklı bir ders çalışma ortamı sunmanın yanında; araştırmalarında onlara rehberlik eden ve onların okuma alışkanlıklarını geliştirip ,zenginleştirmeye yardımcı olan bir bilgi merkezidir.Önemli bir ayrıntı olarak gururla belirteceğimiz bir özelliğimizde kütüphanemiz tamamı özel eserlerden oluşan,etkileyici bir ATATÜRK Koleksiyonu’ na sahiptir.

Günümüzde bilginin öneminin arttığı,çok fazla bilginin kullanıcılara sunulduğu bir dünyada bilgiye nasıl ulaşılacağını bilmek ve bir ‘bilgiye ulaşma disiplini geliştirmek’ özellikle başarıya ulaşmada gerekli olan en önemli şartlardan biridir.Bu gerekliliğin her zaman olduğu gibi ilk önce farkına varan ve uygulamaya geçen TED BURSA KOLEJİ ,kütüphanesi aracılığıyla her öğrencimizin kendine özgü bir bilgiye ulaşma disiplini geliştirmesine yardımcı olarak önlerinde yeni ufuklar açmayı amaçlamaktadır.

HİÇKİMSE KÜTÜPHANE METARYELLERİNE ZARAR VEREMEZ

VE KÖTÜYE KULLANAMAZ

HERKES KÜTÜPHANENİN KURALLARINA UYMAK ZORUNDADIR.

KÜTÜPHANEDE SİGARA İÇİLEMEZ,BİRŞEYLER YENEMEZ VEYA İÇİLEMEZ.

CEP TELEFONLARI KULLANILAMAZ VE KAPALI TUTULMALIDIR.