Kütüphane Kuralları

Üyelik;
TED Bursa Koleji öğretmenleri, personeli ve öğrencileri, T.C kimlik numaraları ile kütüphanemizin üyesi olup aşağıda belirtilen koşullarda kütüphane kaynaklarından yararlanabilirler.

Ancak gerektiğinde bu materyallerin fotokopileri çektirilebilir.

İnternet Kullanımı;

Kütüphanemizde 3 adet bilgisayar internet bağlantıları ile öğrencilerin kullanımına sunulmuştur. Bilgisayar kullanımımız ortaokul ve lise öğrencilerine aittir. Öğrenciler isim ve imzalı form doldurarak öğle arası ve ikindi kahvaltı saatinde bilgisayarlardan yararlanabilirler. Kısa teneffüslerde bilgisayar kullanımımız yasaktır.

Danışma Kaynakları;

Danışma eserleri (Ansiklopediler, Sözlükler vb.) dışarıya ödünç verilmez sadece kütüphane içinde kullanılabilir, istenildiği zaman fotokopi yoluyla yararlanılabilir.

E-Kaynaklar;

Kütüphanelerimiz tarafından abone olunan veri tabanları; yerleşke içinden, kütüphane web sitesi üzerinden herhangi bir kullanıcı adı ve şifreye gerek duyulmadan kullanılabilir. Yerleşke dışından kullanılmak istenmesi durumunda kütüphanelerimizden kullanıcı adı ve şifre alınması gerekmektedir.

Kütüphane Kullanımı;

Ders saatleri içinde öğrenciler kat müdür yardımcılarından belge alarak kütüphaneyi kullanabilirler. Derslerini kütüphanede yapmak isteyen öğretmenlerimiz, önceden kütüphaneden randevu alarak kütüphane salonlarını kullanabilirler.

Kütüphane ile İlişik Kesme;

Öğretmenler, öğrenciler ve personel TED Bursa Koleji’nden ayrılmadan önce Kütüphane yönetiminden, kütüphane ile bağlantısı olmadığına ilişkin imza almak durumundadır. Kütüphaneden ilişik kesme onayı almayanların TED Bursa Koleji ile ilişkileri kesilmez. Bu işlem kütüphane, öğrenci işleri ve personel birimlerinin işbirliği ile çözümlenir.

Fotokopi;

Kütüphanede ödünç verilmeyen materyallerin(Danışma Kaynakları) fotokopileri alınabilir. Ancak kütüphane öğretmeninden izin alınarak fotokopileri çektirilebilir. Normal şartlarda hiçbir materyal fotokopi için bile izinsiz kütüphane dışına çıkarılamaz.

Kütüphaneye gelen materyallerin işlemi yapıldıktan sonra ilgili kısım kütüphanesi talep eden kişi ve birimlere ilgili materyalin geldiği bilgisini verir.