Lise

AB İnitio

Okulumuzda yürürlükte olan IB programı dahilinde lise 10. sınıftan itibaren “ab initio (français/deutsch)” dersleri haftada 4 ders saati olarak 2 yıllık Bakalorea programı çerçevesinde gerçekleştirilmektedir. Temelde Fransızca/Almanca dil seviyesi olarak

B1- B2 seviyesine ulaşmaları amaçlanmıştır. Klasik müfredatın yanı sıra yürütülen “ab initio ” dersinin hedefi anadil ve 2. yabancı dil olarak Fransızca/Almanca dilinin sosyo- kültürel yönden yansımasını öğrencilere tanıtmak, öğretmek ve benimsetmektir.

IB bakalorea programı dahilindeki “ab initio ” dersleri interaktif ve iletişimsel metodla uygulanıp çeşitli sınıf içi projelerle desteklenmektedir. 2 yıllık bu program sonucunda öğrenciler rahatlıkla DELF B1- B2 / FIT B1-B2 yeterlilik sertifikası alabilmektedirler. DELF sertifikası frankofon ülkelerde, FIT sertifikası Almanca konuşulan ülkelerde eğitim kurumlarında yabancı öğrencilerden talep edilen resmi bir yeterlilik belgesidir.