Müzik

İlkokul

TED Bursa Koleji anaokulu ve ilkokulunda Orff-Schulwerk yaklaşımıyla müzik eğitimi dersleri yapılmaktadır.

Çocuklar yaşamı oyun içgüdüsüyle algılarlar. Orff Eğitimi’nde yapılan tüm çalışmalar ve uygulamalar da oyun içinde verilmektedir. Temel ritim çalışmaları, müzik aletleri ile çalışmalar, drama çalışmaları, farklı ülkelere ait dansların öğrenilmesi çalışması, orff çalgıları ile orkestra çalışmaları, kullanılmadığını düşündüğümüz malzemelerle veya doğada bulunan özgün materyaller ile kas gelişimlerini destekleyici çalgı yapım çalışmaları uygulanmaktadır.

1.sınıfta “Müzik Yolcuları” eğitim setiyle sürdürülen müzik eğitimi derslerimizde öğrencilerimiz, notaları Porte Şatosu’nun hikayesi yoluyla öğrenirler. Canlandırma çalışmalarıyla hikayeyi daha da yaşayan öğrencilerimiz Ritim Bilgisi, Nota Bilgisi, Şarkı Bilgisi ek kitaplarından çalışmalar yaparak temel bilgilerini oluştururlar. 2.sınıfa gelen öğrencilerimize org eğitimi dersleri verilmektedir. Parmak kaslarının gelişimine katkıda bulunan, konsantrasyon yeteneğini arttıran ve öğrencilerin eğlenceli vakit geçirmelerini sağlayan org derslerimize, 2.sınıfta eğitim almaya başlayan öğrencilerimizle 3. ve 4. sınıfta da devam edilmektedir.

İlkokul öğrencilerimizle şarkı seslendirme ve org eğitimi çalışmalarının yanı sıra Müzik Alfabesi ve Müziğin ABC’si kaynak kitapları kullanılarak teori çalışmaları yapılmaktadır. Müzik kültürü konuları da görsel materyaller kullanılarak öğrenilmektedir. Müziksel yaratıcılık alanında her grup öğrencimiz çalgılar yaratmakta, dans koreografileri hazırlamakta ve performans sunumları yapmaktadır.