Ortaokul

İngilizce

TED Bursa Koleji olarak yabancı dille eğitim yapan özel Türk Okulu olmanın bilinci ve sorumluluğuyla öğrencilerimizin İngilizceyi etkili bir şekilde konuşup, yazmaları, ulusal ve uluslararası platformlarda evrensel dil olan İngilizceyi özgüven içinde kullanarak yabancı bir dilde kendilerini en iyi şekilde ifade edebilme becerilerini kazandırmayı amaçlamaktayız.

TED Bursa Koleji’nde İngilizce dil eğitimi, Avrupa Ortak Diller Çerçeve Programı esas alınarak hazırlanıp tüm TED okullarında uygulanmakta olan K12 bütünlüğündeki TED’e özgün İngilizce müfredatı doğrultusunda gerçekleşmektedir. TED Bursa Kolejinde kendilerini sürekli yenileyen, hizmet içi eğitimlerle desteklenen nitelikli ve tecrübeli Türk ve yabancı öğretmen kadrosu, yabancı dilin kültürler arası bilinci geliştireceği fikrinden hareketle çoklu zeka kuramı ve tam öğrenme metotlarını uygulayarak her çocuğun ayrı bir birey, ayrı bir zeka düzeyi ve farklı öğrenme şekli olduğunun bilincindedirler.

İlköğretimin ikinci kademesinde ise değişik alıştırma, teknik ve sunuş biçimlerine yer verilmektedir. Okulumuzda 6. Sınıftan itibaren her dönem İngilizce münazaralar yapılmaktadır. Böylelikle öğrencilerimiz kendilerini İngilizce ifade ederlerken öğrendiklerini pratiğe dökme şansı bulmaktadırlar. Ayrıca öğrencilerimiz İngilizce öğretmenlerinin kontrolü altında blog çalışmaları yürütmektedirler. Teknolojinin önemini ve gerekliliğini asla yadsıyamayacağımız günümüzde derslerimize bu tarz etkinliklerle çeşitlilik kazandırılmaktadır. Ayrıca öğrencilerimiz lisemizde İngilizce olan programı takip edebilmek amacıyla ikinci kademede İngilizce terminoloji dersleri almaktadırlar. Müfredat gereğince yapılan bu çalışma ve sınavlara ek olarak, öğrencilerimizin yaş ve seviyelerine uygun uluslararası sınavlarda rahatlıkla başarı gösterebilmelerine hazırlamak da hedeflerimiz arasındadır. Öğrencilerimiz 5. Sınıfta FLYERS, 6. Sınıfta KET, 7. ve 8. Sınıfta PET sınavlarına girmektedirler.