Ortaokul

Görsel Sanatlar Derslerimiz

Görsel Sanatlar dersi; bireyin yaratıcılığını, iş birliği duygusunu, resimle ilgili becerilerini geliştirmek, kendini ifade etmesini sağlamak ve estetik bakışını ortaya çıkarmak amaçlıdır. Bireylerin yaratıcı güçlerinin ortaya çıkarılması ve estetik eğitiminin uygulama alanı olması nedeniyle Görsel Sanatlar dersi büyük önem taşır.

Görsel Sanatlar dersi; algılama, düşünme ve bedensel eylemlerinin de katıldığı süreç içerisinde kendilerini ifade ederler. Yapılan çalışmalar öğrencilerin kendileri ve çevreleriyle ilgili duygularını, düşüncelerini dışa vurmalarına ve yaşadıkları dünyayı algılama biçimlerini anlatmalarına hizmet eder

Derslerimizde öğrencilerimizle, desen çalışmaları, pastel boya teknikleri, suluboya, akrilik boya, kolaj, tuval çalışmaları, atık materyallerle çalışmalar, üç boyutlu biçimlendirme çalışmaları ( seramik ) ile sanat akımları inceleme çalışmaları yapıyoruz.

Teknoloji Tasarım Derslerimiz

7 ve 8.sınıfların teknoloji ve tasarım derslerinde yapmış oldukları bu etkinliklerde öğrenciler,”düşünmeye yönlendirilirler. Doğada var olan, tekrar sistematiği içerisinde oluşan yapısalların farkına vararak, doğayı, yaşamı ve kendini farklı açılardan değerlendirme anlayışı oluşturur.