Ortaokul

Sosyal Bilimler

TED Bursa Okulu’nda Sosyal bilimler öğretiminde hedefimiz, öğrencilerin Atatürk İlke ve İnkılaplarına bağlı, laik, demokratik ve çağdaş değerleri benimseyen, koruyan bireyler olarak yetiştirilmelerini sağlamaktır. Bu doğrultuda geliştirdiğimiz amaçlarımız; Öğrencilerimize öncelikle faydalı birey ve iyi insan olma bilinci kazandırılmasına yönelik çalışmalar yapılarak, kendi ve başkalarının haklarını savunabilen demokratik bireylerin yetiştirilmesidir. Öğrencilerimizin Sosyal Bilimler alanındaki kavramları öğrenip, kullanabilmesi, yaratıcı düşünebilmesi, araştırmaya yönelmesi, çevre duyarlılığına ve vatandaşlık bilincine sahip olabilmesi için; konu özelliklerine göre saptanan yöntemler, İlkokul, Ortaokul ve Lise arasında bir bütünlük içerisinde uygulanmaktadır. Konuların islenişinde araştırma, bilgisayar ve proje tabanlı eğitim verilmektedir. Ayrıca, okulumuzda eğitim öğretim gören öğrencilerimiz; araştırmanın, proje uygulamanın, gözlem yapmanın önemini kavrayabilen, öğrendiklerini sözlü ve yazılı olarak ifade edebilen, yorumlayabilen, özgür düşünebilen, çevreye duyarlı, vatandaşlık bilincine ve evrensel görüşe sahip bireyler olarak yetiştirilmektedir.