Ortaokul

II. Yabancı Diller

ORTAOKUL ALMANCA EĞİTİMİ

Ted Bursa Ortaokulu’nda Almanca dersleri 2. Seçmeli yabancı dil olarak okutulmaktadır. Almanca konuşan birey sadece Almanya’da değil, Avusturya, Lichtenstein, Luxemburg, İsviçre’nin büyük bölümünde, kuzey İtalya, Doğu Belçika ve Doğu Fransa’da yaklaşık 92 milyon insanla anlaşabilir. Almanca 92 milyon konuşanı ile Avrupa’da Rusça’dan sonra (115 milyon) ikinci sırada yer almaktadır.

Almanca’nın bir kültür dili - “Goethe, Nietzsche, Kafka, Mozart, Bach, Beethoven, Freud ve Einstein”’in dili - olması; Avrupa Birliği, Almanya ile olan ticari ilişkilerimiz ve turizm bağlantılarımız bu dili ön plana çıkarmaktadır.

Öğrencilerimiz 5. sınıftan itibaren Almancayı 2. dil olarak seçebilir ve haftalık 4 saatlik derslerde öğrenirler . Hedefimiz; öğrencilerimizi 8. sınıfın sonunda Almancayı Avrupa Ortak Dil Çerçeve Programına göre A2 seviyesine taşımaktır. Bu doğrultuda derslerimizde, her öğrencinin farklı bir birey olduğu bilinciyle dört temel öğrenme becerilerini aktif olarak kullanmakta ve değerlendirme aşamasında da bunlara yer vermekteyiz.

Öğrencilerimiz Almancayı projeler, şarkılar, oyunlar, canlandırma çalışmaları ve teknolojinin sunduğu imkanlar da kullanılarak dili yaşayarak öğrenme imkanına sahiptirler.

Okulumuzda uluslararası geçerliliği olan FIT A1 ve FIT A2 sertifika sınavları Goethe Instıtut işbirliği ile yapılmaktadır.

ORTAOKUL FRANSIZCA DERSİ

Fransızca dünyada 33 ülkede resmi dil ve 40’ ı aşkın ülkede dolaşım dili olarak kullanılmaktadır. AB’nin resmi dili olmakla birlikte Birleşmiş Milletlerin 6 dilinden biridir.

TED Bursa Koleji olarak, öğrencilerimizin ikinci bir yabancı dili öğrenerek, değişen ve gelişen dünya koşullarına ayak uydurmalarını hedeflemekteyiz.

Okulumuzda, öğrencilerimiz 5.sınıftan itibaren Fransızca programında yer alan aktivite ve projeler yoluyla, teknolojinin sunduğu imkanlar kullanılarak, Fransızcayı etkin bir şekilde öğrenme olanağına sahiptirler. Aynı zamanda; 1. ve 2. sınıf öğrencilerimize yönelik olan Fransızca kulübümüz sayesinde çocuklar, Fransızca ile erkenden tanışma fırsatını da yakalamış oluyorlar. Kulübümüzde, öğrencilerimize temel dil becerileri işitsel öğrenme teknikleriyle kazandırılıyor. Haftada 2 ders saati yaptığımız kulüp çalışmalarımızla, Fransız dili ve kültürünü öğrencilerimize sevdirmeyi ve tanıtmayı hedeflemekteyiz.

Okulumuzda, her yıl gerçekleştirdiğimiz ‘ Francophonie’ haftası kutlamalarıyla, öğrencilerimiz, öğrendikleri dilin kültürünü de tanımakta ve bu hafta kapsamında gerçekleştirilen etkinliklerle de öğrendiklerini pratiğe dökme olanağını da bulabilmektedirler.

Okulumuz, dil öğretiminde gerekli tüm kaynakları öğrencilere sunmaktadır: Uluslararası dil diploması sınavlarına(DELF) hazırlık, Institut Français ortaklığında dilsel yaratım projeleri ve yarışmalara katılım, kültürler arası yetiyi geliştirmek amacıyla öngörülmüştür.