PDR

İlkokul

Öğrencilerin oyun döneminden çıkıp kitap ve defterle tanıştıkları 1.sınıftan, ergenliğe adım attıkları 6.sınıfa kadar uzanan dönem 1.kademe olarak adlandırılır. Bu dönemde öğrenciler kendi yeteneklerini ve becerilerini keşfederken, akranları ile beraber yeni sosyal becerileri de deneme fırsatı edinirler. Bu yaş grubunda edinilen birçok sosyal beceri öğrencilerin ileride kapı aralayıcıları olarak kullanacakları kişilik özelliklerine dönüşmektedir.

Bu nedenle PDR Bölümü olarak okulumuzda uyguladığımız önleyici ve gelişimsel rehberlik modeli ile öğretmenlerimiz ve velilerimizle beraber çalışarak öğrencilerimizin kendine güvenen, mutlu ve iyi hayat becerileri ile donanmış bireyler olarak yetişmelerine destek veriyoruz.

PDR bölümü olarak ilkokulda neler yapıyoruz?