PDR

Ortaokul

Okulumuz ortaokul öğrencileri ile yapılan rehberlik çalışmaları; psikolojik danışmanlık, eğitsel ve mesleki rehberlik olarak sürdürülmektedir. Ortaokul sürecinde öğrenciler; kendilerini tanımaya çalıştıkları, fiziksel ve psikolojik değişimlerini yoğun olarak yaşadıkları bir süreç içerisindedirler. Tüm bu değişimleri çok hızlı ve kısa sürede yaşayan öğrencilerimize rehberlik bölümümüz destek olmaktadır. Yıllık çalışma programı çerçevesinde ve öğrencilerin ihtiyaçları doğrultusunda rehberlik hizmetleri planlanır. Eğitim öğretim yılı başında sınıf öğretmenleri ve danışman öğretmenler belirlenir. Rehberlik bölümü, danışman öğretmenler, sınıf öğretmenleri ve idare işbirliği ile çalışmalarını sürdürür. Akademik başarılarının yanı sıra öğrencilerimizin sosyal gelişimi için de öğretim yılı başında kulüp çalışmaları başlar. Öğrencilerimiz, kulüp saatlerinde tercih ettikleri kulübün çalışmalarını sürdürür. Yıl boyunca öğrencilerimizin sınıf düzeylerine uygun veli-öğretmen-rehberlik servisi işbirliği ile planlanmış tanıma, takip ve destekleme çalışmaları yapılmaktadır. Yıl içerisinde düzenlenen veli, öğrenci ve öğretmen seminerleri ile bölümümüz öğretmenleri veya konu ile ilgili uzman kişiler bilgi paylaşımında bulunurlar. Rehberlik çalışmaları ile amaçlanan öğrencilerin çevresine duyarlı, mutlu, sağlıklı ve başarılı bireyler olarak yetişmesidir.