PDR

Ortaokul

PDR bölümü olarak ilköğretim ortaokulda neler yapıyoruz?

Öğrencilerimizin sınıf öğretmenlerinden ayrılıp farklı branş öğretmenleri ve dersliklerle eğitim öğretim sürecine başladıkları ve lise sınıflarına kadar bulundukları sınıf kademesini kapsamaktadır.2.Kademe grubu öğrencilerimiz yaş dönemleri itibariyle kendilerini tanımaya çalıştıkları, fiziksel ve psikolojik değişimlerinin yoğun olduğu bir süreç içerisindedirler. Tüm bu değişimleri çok hızlı ve kısa sürede yaşayan bu öğrencilerimize Rehberlik bölümümüz destek olmaktadır.

Eğitim öğretim yılı başında sınıflarımıza bir sınıf öğretmeni seçilir. Yine aynı zamanda seçilen, her öğrencimizin danışman öğretmenleri bulunmaktadır.

Rehberlik bölümü sınıf öğretmeni ve danışman öğretmen ile işbirliği içerisinde çalışır. Öğrencilerimize; psikolojik danışma, eğitsel rehberlik, mesleki rehberlik alanlarında rehberlik hizmeti verilir. Ergenlik dönemi hakkında öğrencilerimiz ve velilerimiz bilgilendirilir.