PDR

Üniversite Danışmanlık

Danışmanlık Çalışmaları: Okulumuzda kendini tanıyan, ileriye yönelik hedeflerini belirleyen ve bu doğrultuda eğitim öğretimine yön veren öğrenciler yetiştirmek başlıca hedefimizdir. Bu doğrultuda öğrencilerimize birimimiz tarafından kendini tanıması ve hayatını şekillendirmesi adına uygulamalı birçok fırsat sunulmaktadır. Profesyonel olarak yapılan bu çalışmalar her sınıf düzeyine göre farklılıklar göstermekte olup uzun solukludur. Çünkü tercih, özelliklede insanın bir ömrünü geçirmek için yapacağı meslek tercihi kısa sürede alınacak bir karar değildir. Rehberlik birimimiz tarafından ilköğretim ve lise grubu öğrencilerine ihtiyaç ve düzeyleri doğrultusunda meslek seçimi, kendini tanıma, ilgi ve eğilimlerini belirleyebilme çalışmaları planlı bir şekilde yapılmaktadır. Okulumuzun bilgisayar laboratuarında istenilen sıklıkla uygulanan envanterlerimiz kayıtlı tutularak kademe kademe öğrencimizin eğilimlerini değerlendirmemize ışık tutmaktadır. İlköğretim de 7 ve 8. Sınıf öğrencileri ile yapılan görüşme uygulamalar öğrencilerin önlerini görebilmesine ışık tutabilecek niteliktedir. Lise grubu öğrencileri ile de aynı çalışmalar daha yoğun bir şekilde bireysel ve grup çalışması olarak yapılmaya devam etmektedir. Özellikle 9. Sınıflarla Alan seçimi ve mesleki eğilimlerin belirlenmesi üzerine sınıf içi ve bireysel çalışmalar 2.Dönemde hız kazanmaktadır. Üniversite ve meslek seçimi üzerine sunumlar sınıf içinde ve küçük gruplar halinde servisimizde yapılmaktadır.

Ayrıca öğrencilerimizin istek ve beklentileri doğrultusunda gerekli bağlantılarla tercih edilmek istenilen veya tanımak istenilen üniversiteler okulumuzda öğrencilerimiz ile ağırlanır ve gerekli çalışmalar yapılır.

Öğrencilerimizle Bireysel Görüşmeler: Öğrencilerimizin düşünsel ve davranışsal yönden sınava hazırlanmalarını sağlamak amacıyla Rehberlik Birimi tarafından yıl boyunca verimli ders çalışma, dikkat ve konsantrasyon sağlama, zamanı doğru kullanma, mesleki hedef belirleme ve sınav kaygısı vb. konularda bireysel görüşmeler yapılır.