PDR

Verilen Hizmetler

A-Eğitim Alanındaki Rehberlik:

Eğitim alanında yapılan rehberliğin amacı;

B- Mesleki Rehberlik:

Öğrencinin ilgi ve ihtiyaçları, çevre koşulları, beklentileri ve ailenin beklentileri, okul başarısı gibi etmenler göz önünde bulundurularak seçmeyi düşündüğü mesleğin tanıtımı, çalışma koşulları iş, alanları anlatılır ve bu doğrultuda öğrenciye yönlendirme yapılır. Bu hedef doğrultusunda yapılan rehberlik etkinlikleri:

C- Kişisel(Bireysel) Rehberlik:

Bu alanda bireyi tanıma teknikleri kullanılır. Bununla amaç öğrencinin kendisini tanımasına yardımcı olmaktır. Kuşkusuz edinilen bilgiler, öğretmen, danışman, yönetici ve ana babalara öğrenciye yapacakları yardım ve verecekleri eğitimi onun gereksinmelerine ve yeteneklerine uyarlamada yardımı olacaktır. Bu doğrultuda yıl içinde planlı ve programlı bir şekilde rehberlik ve psikolojik danışmanlık çalışmaları sürdürülmektedir. Bireysel ve grupla yapılan görüşmelerle öğrencilerimizin akademik ve yaşamsal sorunları büyümeden ve hayat akışını etkilemeden çözümlenmeye çalışılmaktadır.

Sayın velilerimiz ve öğrencilerimiz gereksinim duydukları her an PDR servisimize başvurabilirler.