Yurtdışı Eğitim Danışmanlığı

Hakkında

Yurtdışı Üniversite Danışmanlık Bölümü, yurtdışındaki üniversiteler hakkındaki araştırmaları ve başvuru prosedürleri süresince öğrencilere rehberlik yaparak , üniversitelerin kayıt bölümleriyle öğrenci hakkında iletişim kurar.. Başka bir deyişle, yurtdışındaki eğitim ve öğretim kurumlarında öğrenim görmek isteyen öğrencilerin bilgi, beceri ve yeteneklerine göre seçim yapmalarını sağlayarak , ilgili prosedürlerin hazırlanmasında yol gösterir, gelişimi takip eder.

Yurt dışındaki üniversitelere başvuru yoğun bir süreçtir. 2 yıl süren bu çalışma süresince öğrencilerin ders notu yükselimleri, okul dışı aktivitelere katılımları ve TOEFL, SAT, IELTS gibi sınava hazırlanmaları gerektiğine inanmaktayız.

Planlı ve programlı olarak yürütülecek 3 yıllık çalışmayla öğrencinin kendi için en uygun okula yerleştirilmesi planlanmaktadır.

A.Gülsün Savaş
Yurtdışı Eğitim Danışmanı