24.03.2017

TED’liler Kestane Şekerinin Yolculuğuna Çıktılar

TED Bursa Koleji 1. Sınıf öğrencileri 23.03.2017 Perşembe günü kestane şekerinin yapılışını yerinde görmek için “Kardelen Kestane Şekeri Fabrikası” ‘na gezi düzenlediler. Servislerle fabrikaya giden öğrencilerimiz güler yüzlü personel tarafından karşılanarak misafirhanede ağırlandılar.Öğrencilerimize burada kestane şekerinin üretim aşamaları video olarak izletildi. Öğrencilerimiz fabrikanın gıda mühendisi ve üretim şefi eşliğinde üretim bölümlerini gezdiler. Kestanenin kabuğunun çıkarılması, haşlanması,şerbetlenmesi,paketlenmesi ve satışa sunulması aşamalarını gezerek gözlemlediler. Bu konuda akıllarına gelen sorularının yanıtlarını aldılar. Yedikleri şekerin lezzetini unutmayacaklarını söyleyen miniklerimiz, fabrikadan ayrılırken çalışanlara da teşekkür ettiler.