10.10.2017

Arkeopark’ta Zamana Yolculuk

3 Ekim Salı günü 5. sınıf öğrencilerimiz, sosyal bölümü öğretmenleriyle Aktopraklık Höyük Arkeopark ve Açıkhava Müzesini yerinde görüp inceleme fırsatı buldular. Öğrenciler ilk olarak müzeyi gezerek günümüzden 8500 yıl önce yaşamış insanların kullandıkları günlük aletleri, yerleşim şekillerini ve yapı malzemelerini tanıdılar. Daha sonra kazı alanını gezen öğrenciler, yapılan arkeolojik çalışmalar hakkında yetkililerden bilgi edindiler. Öğrenciler, araziye konumlandırılmış ve yapılan kazı çalışmalarından elde edilen verilere göre hazırlanmış olan Neolitik ve Kalkolitik Dönem’e ait köy yerleşkelerinin örneklerini görme ve inceleme imkânı buldular. Ayrıca geleneksel mimarlık örneklerinin aslına uygun bir şekilde yaşatılması için Arkeopark arazisine taşınan Kızılelma köyü evlerini gezen öğrenciler, her bir evde farklı bir kültürel değerimizin sergilendiğini gördüler. Son olarak gezide resim öğretmenlerinin yardımı ile ilk insanlar gibi kili şekillendirerek kendi kaplarını yaptılar.