18.05.2018

IB Matematik Dersinde “Exploration” Konuğu

Bu yıl 3. düzenlediğimiz “Sorgulayan Beyinler Öğrenmek İster” temalı IB Week’te bir çok verimli etkinliğin yanı sıra haftanın açılışını yapan okulumuz 2011 yılı mezunu Oğuzhan Yürük 11 IB sınıflarıyla matematik dersine girdi. Berlin Teknik Üniversitesi Matematik Bölümü’nde doktora öğrencisi ve araştırma görevlisi olan Yürük, öğrencilere matematik dünyası ile ilgili ilginç bilgiler aktardı. Matematiğin bir düşünme şekli olduğunu ve sorgulamanın, doğru sorular sormanın önemini vurgulayan Yürük, sunum sonrası 11. Sınıf öğrencilerimizle IB matematik dersleri çerçevesinde yapmaları gereken “exploration” ile ilgili bir oturum gerçekleştirdi. Öğrencilerimiz bu oturumda fikir alışverişlerinde bulundular ve farklı bakış açıları kazandılar.