18.05.2018

“Karagöz Gelin Oluyor” Nazım Hikmet’te

Türk Eğitim Derneği’nin 90. kuruluş yılı etkinlikleri kapsamında “Karagöz Gelin Oluyor” adlı tiyatro oyunu Nazım Hikmet Kültürevi’nde sahnelendi. Oyuncu kadrosunu TED Bursa Koleji Lise Tiyatro Kulübü öğrencilerimizin oluşturduğu oyunun yönetmenliğini de drama eğitmeni Serdar Demirdaş yaptı. Geleneksel Türk Tiyatrosunun öğelerini içeren ve enerjisi bir an olsun düşmeyen bu özgün tiyatro çalışmasını amatör ruhla sahneye koyan öğrencilerin performansı profesyonellere taş çıkaran cinstendi. Klasik sahne oyunculuğu ile gölge tiyatrosu tekniğinin bir arada kullanıldığı eser izleyiciye eğlence ve heyecan dolu anlar yaşattı. Karagöz’e modern bir yorum getiren; okul aile birliğimizin de destekleriyle sahnelenen oyunun geliri, Orhaneli Termik Santral Ortaokulu’nun ihtiyaçları için kullanılacaktır.