12.09.2018

Lise Öğrencileri Oryantasyon Etkinlikleri

Oklumuzun Lise kısmında eğitim öğretim hayatlarına başlayan öğrencilerimizin, eğitim atmosferine ve arkadaşlarına kısa sürede ve başarılı bir şekilde uyum sağlayabilmeleri için 2 günlük lise oryantasyon etkinlikleri gerçekleştirildi. Oryantasyon programı kapsamında ilk gün öğrencilerimiz, TED Bursa Koleji kampüsünü gezerken eğitim öğretim faaliyetlerinin işleyişi hakkında fikir sahibi oldular. Programının ikinci gününde gerçekleştirilen İznik gezisinde ise öğrencilerimiz, birbirlerini tanıma ve birlikte hareket etme fırsatını yakaladılar. Etkinliğin ilk günü olan 5 Eylül 2018 tarihinde, kampüs programı ile öğrencilerimiz, öncelikle okulumuzun tarihsel geçmişini öğrendiler. Sonraki adımlarda “Okul Kuralları Ağacı “etkinliği ile okulumuzun kurallarını içselleştirdiler. Görsel sanatlar bölümümüzün gerçekleştirdiği, İznik sembollerinin tişörtlere baskılarının yapılması etkinliğinde, grup bilinciyle hareket etmenin önemi vurgulanmış oldu. Günün son etkinliği olan İstasyon sistemi ile tüm öğrencilerimiz, öğretmenleri eşliğinde kampüsümüzdeki birimleri tanırken ilgili ders öğretmenlerimizin açıklamaları ile öğrencilerimizden beklentilerin neler olduğunu öğrenmiş oldular. Kampüste gerçekleştirilen bu ilk uyum çalışmasının ardından 7 Eylül 2018 tarihinde oryantasyon etkinliğimizin 2. bölümü İznik’te gerçekleştirildi. Tarihsel bir miras olan İznik ilçemize düzenlenen bu gezide ilçenin tarihsel güzelliklerinin rehber eşliğinde görmek ve öğretmenleri tarafından öğrencilerimize gezi öncesi verilen İznik ilçesine yönelik soruların yanıtlarını bulmak gezinin temel amacını oluştururken, bu etkinlikle öğrencilerimiz arasındaki iletişimin arttırılması sağlanmıştır. Eğitim öğretim faaliyetleri henüz başlamadan gerçekleştirilen bu program ile öğrencilerimizin birbirlerini tanımlarını ve eğitim öğretime hazır bir şekilde başlangıç yapmaları hedeflenmiştir.