04.04.2019

2. Sınıflarla “Küçük Prens” Kitap Etkinliği

Belirli Günler ve Haftalar kapsamında her yıl mart ayının son haftası “Kütüphane Haftası” olarak kutlanmaktadır. Okulumuzun eğitim anlayışı ve ilkeleri çerçevesinde sadece bir hafta kitaba ve kitap okumaya vurgu yapmak yeterli değildir. Ders planlarımız içerisinde her hafta kütüphane etkinliği vardır. İlköğretim öğrencilerimiz, güne kitap okuma saati ile başlarlar. Türkçe ders saatlerinin biri kütüphane ortamında yaratıcı okuma etkinliklerine ayrılmıştır. Bu alışkanlıkla kütüphanede uyulması gereken kuralları benimsemiş olan öğrencilerimiz, sürecin ilk aşamasında okuma kitaplarını nasıl seçeceklerini öğrenirler ve ödünç kitap alma alışkanlığı kazanırlar. Yaratıcı okuma etkinliklerine geçtiklerindeyse öğretmenleri tarafından sene başında seçilmiş olan kitap hakkında hayal dünyalarını işe koşarak farklı etkinliklerle keyifli zamanlar geçirirler. İkinci sınıflarımız için seçilen “Küçük Prens” kitabı ile ilgili gerçekleştirilen “Karşılaştırma Yapıyorum” etkinliği öğrencilerimizin yaratıcılıklarını sergilemeleri için onlara eğlenceli bir fırsat sunmuştur. Kitap etkinliklerimiz yıl boyunca devam edecektir.