17.04.2019

TED Bursa Koleji Çok Sesli Korosu Hırvatistan’da Ülkemizi Temsil Etti

Okulumuz ortaokul öğrencilerinden oluşan çok sesli koro topluluğumuz 12-15 Nisan 2019 tarihlerinde Hırvatistan’da düzenlenen “We Are Singing Adriatic” koro festivaline katıldılar. Uluslararası düzeyde gerçekleşen etkinlikte 7 farklı ülkeden 500 solist sahne aldı. Dört gün süren programda ilk gün Hırvatistan’ın Opatija kentinde bulanan Chrystal Hall’da konser veren öğrencilerimiz ikinci gün ise yerin 4 km altında doğal bir akustiğe sahip Postojna mağarasında trenle indikleri görkemli bir sahnede TED Bursa Koleji marşını seslendirdiler. Festivalin son gününde ise tüm solistler bir arada İngilizce şarkılar söylediler. Öğrencilerimiz, Türkiye’yi temsil eden tek okul olarak katıldıkları bu etkinlikle hem uluslararası düzeyde bir projede yer alma fırsatı yakaladılar hem başkent Zagrep’ te Ban Jelacic Meydanı ve Zagrep Katedrali gibi tarihi yerleri görüp Orpetija’da şehir turu yaparak bilgilerini, görgülerini arttırdılar hem de festival boyunca İngilizcelerini kullanarak sayısız dostluklar kurdular. Türkiye’ye dönerken uçakta yapılan anonsla da ülkemizi ve okulumuzu temsil etmenin gururunu yaşayan öğrencilerimizi; kendilerini her alanda ifade edebileceklerine, dünyanın neresine giderlerse gitsinler var olabileceklerine inancımızla kutluyor, edindikleri deneyimleri yansıtacak başka başarılı projelerde yer almalarını diliyoruz.