02.12.2019

4. Sınıflar Bursa Gezisi ve Kültürel Eşyalar Sergisi

Sosyal bilgiler dersi “Kültür ve Miras” ünitesi kapsamında 4. sınıf öğrencilerimizin yaşadıkları kenti daha iyi tanımaları ve Bursa’ya özgü kültürel ögeleri yerinde öğrenmeleri amacıyla Bursa Gezisi düzenlendi. Gezimizin ilk aşamasında “Uluumay Osmanlı Halk Takıları Müzesi”nde eski Bursa kıyafetleri, aksesuarları ve takıları görülerek kültürel ögelerimiz hakkında bilgi alındı. Sonrasında eski adliye binasında hizmet veren “Bursa Kent Müzesi” gezildi. 1300’lü yıllardan kalan tarihi özellikleriyle önem kazanmış Cumalıkızık Köyü’ne geçildi. Öğrencilerimiz, Osmanlı Dönemi sivil mimarisinin örneklerinin olduğu köyü gezerken geçmişe yolculuk yaptılar. Yaşadığımız şehre bambaşka gözlerle bakmamızı sağlayan bu gezinin ardından kurduğumuz “Kültürel Eşyalarımız” sergisi okul koridorumuzda yerini aldı.