17.02.2020

IB Haftasında Sunay Akın’la Buluştuk

TED Bursa Kolejinde 5’incisi düzenlenen IB haftasında, ‘IB Öğrenen Profili’ özelliklerinden “Duyarlılık” teması ile ilgili faydalı ve öğretici birçok etkinlik yapıldı. Dünyada bizden başka canlı ve cansız tüm varlıkların haklarına saygılı olmamız, çevremize ve dünyamıza olumlu değerler katmamız gerektiğini hatırladığımız bu haftada öğrenciler IB ders içeriklerini tanırlarken aynı zamanda “duyarlı olmak” üzerine düşündükleri, sorular sordukları, çözümler ürettikleri çalışmalar yaptılar. Kapanışı yapmak üzere ise ülkemizin önde gelen sanatçılarından yazar, şair ve müzeci Sunay Akın öğrencilerle birlikte oldu. Sunay Akın da duyarlı olmanın evrensel bir değer olduğunu, dünyadaki duyarsızlıkların, haksızlıkların bilginin gücü ile yenilebileceğinin altını çizdi. Akın, TED Bursa Koleji öğrencilerinin ve gençlerin gözlerindeki ışıltıya güvendiğini belirterek sözlerini bitirdi. “Duyarlılık” temasının vurgulandığı 5. IB Haftası bu güzel etkinlikle sonlandırıldı.