K12net English
18.10.2022

Burgazada Gezisi

Okulumuzun Türk Dili ve Edebiyatı bölümü tarafından 11 IB sınıfı öğrencileri için İstanbul’da bulunan Sait Faik Abasıyanık Müzesi ve Burgazada araştırma ve eğitim gezisi 13 Ekim 2022 Perşembe günü gerçekleştirilmiştir. Öğrencilerimiz gezide Burgazada ve İstanbul Adaları hakkında tarihi, kültürel bilgiler edinerek öykülerini okudukları Sait Faik Abasıyanık’ın yaşadığı evi, eşyaları ve yaşadığı ortamı tanıdılar. Ayrıca, müzede gerçekleştirilen drama etkinlikleriyle öğrencilerin yazara ve öykülerine dair farkındalığı arttırıldı. Gruplara ayrılarak müze bahçesinde hazırladıkları ürünleri ve canlandırmaları müze gezisinin sonunda sundular. Gezi boyunca öğrendikleri bilgileri ve kazandıkları deneyimleri, gezi kitapçıklarındaki çalışmalarda somutlaştırdılar. IB programı bağlamında akademik okumasını gerçekleştirdikleri “Semaver” öyküsünden yola çıkarak TOK bağlantılı sorularla çalışmaları tamamladılar. Gün boyu öğrencilerin çalışmaları, satırlardan taşan duygu ve düşünceler, yazarın yaşadığı atmosferle birlikte aktif deneyimlere dönüştürülmüştür.

View this post on Instagram

A post shared by TED Bursa Koleji (@tedbursakoleji)