K12net English
23.06.2023

TED Bursa Koleji CERN’de

TED Bursa Koleji lise öğrencileri, rehber öğretmenleri Ceyhun YILMAZ ve Fulya BİLGİN eşliğinde dünyanın en büyük laboratuvarı ve parçacık hızlandırıcı tesisi olan “Avrupa Nükleer Araştırma Organizasyonu” nu (CERN) ziyaret etti. Öğrencilerimiz, bilim insanları eşliğinde tesisi gezerek yapılan çalışmaları inceledi. En kapsamlı deney olan ATLAS’ın kontrol odasında ve devasa boyutta verinin işlendiği Data Analiz Merkezi’nde bilgi aldıktan sonra CERN restoranında bilim insanları ile öğle yemeği yedi. Lise öğrencilerinden oluşan araştırma grubumuz, CERN Küresi’nde evrenin oluşumu hakkındaki gösteriye katıldı. Hayatlarının en önemli bilimsel deneyimini gerçekleştiren öğrencilerimize çok etkili deneyimler katması amacıyla planlanan gezimiz, Technorama ve Porsche Müzesi ziyaretleri ile devam etmektedir.

Bu gönderiyi Instagram'da gör

TED Bursa Koleji (@tedbursakoleji)'in paylaştığı bir gönderi