31.10.2018

4. Sınıflar Bursa Gezisi

Sosyal bilgiler dersi “Kültür ve Miras” ünitesi kapsamında 4. sınıf öğrencilerimizin yaşadıkları kenti daha iyi tanımaları ve Bursa’ya özgü kültürel ögeleri yerinde öğrenmeleri amacıyla düzenlediğimiz “Bursa Gezisi” oldukça verimli geçti. Gezimizin ilk aşamasında eski adliye binasında hizmet veren “Bursa Kent Müzesi”ni gezdik. Şehrimizin geçmişini daha iyi tanımalarına yardımcı olan bu müzeden öğrencilerimiz Bursa’ya dair birçok şey öğrenerek ayrıldılar.Müzeden ayrıldıktan sonra tarihi 1300’lü yıllara dayanan Cumalıkızık Köyü’ne geçtik. Osmanlı Dönemi sivil mimarisinin en güzel örneklerinin olduğu köyü gezerken öğrencilerimiz geçmişe yolculuk yaptılar. Yenilen öğle yemeğinin ardından “Karagöz Evi Müzes”ne geçtik. Gölge oyununun inceliklerini görüp Karagöz ile Hacivat’ın hikayesini dinledik. Son olarak da “Uluumay Osmanlı Halk Takıları Müzesi”nde eski Bursa kıyafetlerini, aksesuarlarını ve takılarını görme şansı yakaladık. Yaşadığımız şehre bambaşka gözlerle bakmamızı sağlayan bu gezi, hepimiz için keyifle tamamlandı.